Vård till papperslösa är att hjälpa de svaga i samhället

Kent Persson, moderaternas nya partisekreterare brukar tala sig varm om att de nya moderaternas politik utgår från att hjälpa de utsatta i samhället. Att som han brukar säga; samhället måste vara starkt där människor är svaga. Något han vill ge sken att han tagit med sig från kommunfullmäktige i Örebro där vi brukar debattera till riksdagshuset och arbetet på sin nya post.

Samtidigt kommer dubbla bud från moderaterna. Migrationsminister Tobias Billström säger till tv4 att den moderatledda regeringen inte tänker ägna sin tid åt projekt såsom att ge vård till papperslösa. Som vi i högsta grad kan peka på är en utsatt och svag grupp. Han verkar vara beredd att gå så långt som att säga upp den migrationspolitiska överenskommelsen med miljöpartiet som syftar till att humanisera svensk migrationsrätt.

Om regeringen nu inte tänker ägna sin tid åt att hjälpa de svaga och utsatta i samhället, undrar man vad de tänkte ägna sin tid i regeringen åt istället? Göra inget?


Just när det gäller vård till papperslösa måste de nya moderaterna förtydliga vad som inte stämmer. Är det så att Kent Perssons tal om att i centrum för moderaternas politik står att hjälpa den svage, eller att Tobias Billström helt enkelt inte hör till gänget av de nya moderaterna och vill i en helt annan riktning än resten av partiet.


Andra om rätt till vård för papperslösa: Jonas Bergström - Det som regeringen inte ägnar sin tid åt | Maria Ferm på SvD Brännpunkt - Uppgörelsen måste tas på allvar | Statsminister Reinfeldt till SR - Vård till papperslösa kan bli för dyrt

Lämna en kommentar

En blogg länkar hit

  1. 2012-04-28 från Det som regeringen inte ägnar sin tid åt | Jonas Bergström.