Ta debatten du också!


Under helgen har Ungdom Mot Rasism lanserat sin nya kampanj Hela Sverige tar debatten och på kampanjens hemsida har jag bidragit med ett gästinlägg som ni borde läsa: "Den strukturella rasismen drabbar ensamkommande flyktingbarn".

Anton Landehag, nyvald ordförande för UMR, öppnar sitt ordförandeskap stort med ett debattinlägg på SvD brännpunkt med rubriken "Rasismen är fortfarande ett samhällesproblem". Lämpligt nog under FN-dagen mot rasism.

Kampanj har redan rört om i grytan och internet sprudlar av kritik och komentarer. Inte helt oväntat är det främst på de mörka platserna där rasismen gror som det mumlas mest. Inte mindre än 2 trådar om debattartikeln har exempelvis startats på flashback, där adresser till folks föräldrarhem bestämt ska publiceras. Det är tydligt inte helt okej att prata om rasismen i dagens Sverige. Och vissa påstår att rasismen inte är problemet..


Ta debatten mot rasismen du också! Gör du det på twitter så använd #tadebatten. Glöm heller inte att kolla in tadebatten.nu och följa kampanjen på facebook.

Andra på ämnet: Tilda Landehag, Adam Cwejman

Kommentarer till inlägget

 1. Elink Rantz skrev den 22 mars 2011 kl. 21.08: Gravatar

  Vi gillar olika!

 2. Gaikokujin skrev den 22 mars 2011 kl. 23.24: Gravatar

  VAR finns rasismen? Landehag pekar vilt åt alla håll, bland annat skuldbelägger han en hel yrkeskår (lärarna). Hans debattinlägg är precis lika onyanserat som de så kallade rasisternas.

  Om det är Landehags åsikter och värderingar som är de rätta så fruktar jag för den svenska demokratins framtid...

 3. Vem fan är du att tala för oss? skrev den 24 mars 2011 kl. 11.15: Gravatar

  Ge fan i att tala försöka tala för oss, folket. Det gör ni inte.. Ni är bara en liten förvirrad klick separerade från verkligheten. Ingen delar er förvirrade syn på verkligheten. Hade folk veljat stödja UMR hade dom inte behövt gå på statliga bidrag för att överleva. Ingen bryr sig om dessa grupper som bara sitter och virrar mer än att man blir irriterad på deras korkade insändare.

 4. Niclas skrev den 24 mars 2011 kl. 11.21: Gravatar

  Gaikokujin: Anton har inte vad jag vet försökt skuldbelägga lärare för att vara rasister. Du får gärna citera honom om han någon gång sagt det.

  Vem fan är du att tala för oss?: är det inte du som utger dig för att vara språkrör för "folket" nu. Jag har aldrig påstått mig vara talesperson för fler än mig själv. Men det gör tydligen du. Frågan är bara hur många som verkligen håller med dig.
  Vi går förövrigt inte på några andra bidrag än andra ungdsomsorganisationer. Hur tänkte du där?
  Berätta gärna vad du tyckte var förvirrande i vår debattartikel så kan jag förklara.

 5. Thomas Karlsson skrev den 15 september 2011 kl. 22.23: Gravatar

  Detta får inte ETNISKA svenskar

  https://www.flashback.org/t1651101

  Känns bra vara svenskrasist? Svenskar får hårdare att få jobb? Invandrarna får praktik och subventionerat

  Hatar ni svenskar så mycket?

 6. Lena skrev den 20 september 2011 kl. 10.42: Gravatar

  Jag ser dina twitterinägg och konstaterar att den största mobbaren och rasisten är du själv. Hycklare!
  Jasså skolvalen bör läggas ner. Är det för att skolbarnen röstat fel?

Lämna en kommentar