Smutsig valkampanj i Örebro

Tycker det här med smutskastning i valkampanjen gått lite långt generellt, men särskilt här i Örebro med tanke på uthängningen av min partikamrat här i Fredrik Persson. Runtomkring i Örebro sitter affischer som tryckts upp för att ge sken att det är Miljöpartiet som är avsändaren. Budskapet är att Miljöpartiet till riksdagen är en bra ide men att rösta på Fredrik och vi andra i Miljöpartiet i Örebro är en mycket sämre ide. Det är tråkigt hur liten respekt som finns hos vissa rödgröna sympatisörer, tyvärr.

Skaparna av affischerna försöker insinuera 3 saker som inte är samma eller åtminstone en rejäll tämjning av sanningen. Dessa är att fredrik skulle stå för följande:
- Beredd att stödja ett modrat kommunstyre
- Har röstat för utförsäljning av ÖBO
- Vill avsätta Maria Wetterstrand

Om vi börjar med första punkten är det ju ganska tydligt att Miljöpartiet inte vill att en majoritet där de ingår ska ledas av moderater. Det är precis därför som Örebro kommuns majoritet idag har en folkpartist, Staffan Werme, som kommunstyrelsens ordförande. Det känns ganska uppenbart att det är ett krav från Miljöpartiet som hörsamats, de borgerliga partierna verkar ganska bekväma med moderatledarskap i ex riksdagen. Det är alltså ganska tydligt efter den gågna mandatperioden att bli ledda av moderater inte är något som Miljöpartier är så särskitl bekväma med.

Den andra punkten om att Fredrik skulle vara för en utförsäljning av ÖBO är också att tämja sanningen. Det är ju verkligen inte hela ÖBO som sålts utan en liten del av lägenhetsbeståndet, ca 1000 lägenheter, tilläggas där är att vid årets slut har ÖBO nyproducerat drygt 2000 lägenheter. Allmännyttan är alltså inte på något sätt hotat, en försäljning som ofta kallas utförsäljning är alltså inget som hotar ÖBO i sin roll som hyresledande i kommunen.

Att Fredrik skulle vilja avsätta Maria Wetterstrand är ju ganska absurt. Det vore framförallt intressant att få reda på hur affischskaparna hittat denna uppgift, eller om de rent av tagit det ur rumpan, så att säga. Varför skulle det finnas intresse av att avsätta ett språkrör som dels avgår om ett halvår och dels då Maria av många anses föra en väldigt liberal politik som uppskattas även av borgare vilket syftet verkar vara att måla ut Fredrik som. Dumheter tror jag att det kallas att göra saker som dessa.

Tråkigast av allt är kanske att det som vanligt när det gäller smutskastning att det är enskilda individer som angrips. Tråkigast nu är att det är någon som inte ens vågar stå för de budskap som de affischerar på stan. Jag hade tagit det hela en gnutta bättre om någon vågade stå för det. I Miljöpartiet har vi interndemokrati vilket betyder att medlemmar är med och styr politiken, tycka vad en vill om den, men det är inte Fredrik som hittar på den själv och därför bör han inte vara föremål för uthängning. Våga säg att Miljöpartiet inte tänker som dig själv i sådant fall.

 

Som sagt, synd att det finns rödgröna sympatisörer som visar så lite respekt.

 

Lämna en kommentar