Regeringens kärnkraftsförslag måste falla!

Till veckan som kommer blir det en omröstning i riksdagen om regeringens kärnkraftsproposition. På förslag finns alltså att investera i ny kärnkraft, det är det förslag som måste röstas ned.

Redan nu har två centerpartister vid namn Solveig Ternström och Eva Selin Lindgren ställt sig till Nej-sidan. Även den avhoppade moderaten Göran Thingwall har sagt att han kommer att rösta emot regeringens förslag. Med dessa tre röster behövs bara en till för att fälla regeringens förslag; och ännu en centerpartist står och väger.

Sven Bergström (c) har i en intervju med Ekot sagt att han kommer ha svårt att rösta ja till ett förslag som innebär nya reaktorer. Våra barnbarns framtid kan med andra ord stå i Sven Bergströms händer.

Precis som Sara Thiringer (mp) har jag skickat ett mail med mitt stöd till Sven Bergström. Att bryta partilinjen, när det t.o.m finns ett stämmobeslut är inte lätt, men det är rätt!

Här kommer det mail jag skickade till Sven för att visa mitt stöd, du får gärna låna:

Hejsan Sven!

Jag hoppas att du orkar stå emot partipiskan och rösta nej till kärnkraftspropositionen! 

Jag tror att både du, precis som jag, vet att kärnkraft inte är långsiktigt. Vad är (kanske) 200 år av uran i jämförelse med 100-200 000 år i slutförvaring.

För visst är energieffektiviseringar och förnyelsebara energikällor ett bättre alternativ än en utökad kärnkraft? För mina barn och barnbarns framtid hoppas jag att du orkar stå på dig mot partilinjen att säga ja till ny kärnkraft.

Jag tror på dig att du gör rätt val! 

Hälsningar Niclas Persson

För någon timme sedan fick jag ett svar:

Hej

Och stort tack för stödet. Det ger styrka med alla uppmuntrande mail som kommer.

mvh
Sven Bergström
Riksdagsman (c)
Ledamot av trafikutskottet
070-343 94 95

Gör din insats för en hållbar värld, utan kärnkraft! Skicka iväg ett mail eller sms med en uppmuntran, jag tror det behövs! (tar högst 5 min!)

Lämna en kommentar