Rasisterna är emot ett fryshuset i Örebro

Under dagens kommunfullmäktige i Örebro när det debatterades om ett allaktivitetshus (á la Fryshuset) i Örebro så höll jag på att hoppa ur stolen när jag hörde SDs ersättare mumla om "svartskallar". De är nämligen emot att allaktivitetshuset läggs i stadsdelen Markbacken, som förmodligen inte har tillräckligt hög kvot av etniska svenskar.

De tycker enligt dem själva inte att sånt där (som handlar om ungdomars meningsfulla fritid och om att skolor får tillgång till bättre lokaler för idrottsverksamhet) inte tillhör kommunens kärnverksamhet och vill istället prioritera äldre och funktionsnedsatta. De är bra på att ställa grupper mot varandra.

Eller en annan möjlig orsak kan ju vara som Rasmus Persson (c) sa så bra "Allaktivitetshuset bygger ju på konceptet kring Fryshuset som länge jobbat för integration och mot vitmakt strukturer, så jag förstår att ni i SD är emot detta."

Förövrigt så var det återkommande att SDs ledamöter ville att underförstådda saker skulle skrivas ut, exempelvis att kommunens drogpolicy var en restriktiv drogpolicy (om ni nu trott något annat..) Detsamma kan man ju tycka borde gälla deras egen politik. Ska man tolka det underförstådda så är jag tämligen övertygad om att de är emot fryshusverksamheten för att de ser det som en satsning på invandrarungdomar i ett invandrartätt område.

Det de sedan kallar invandringskritik är ju ganska underförstått att det är rasism. Varför inte kalla det vid sitt rätta namn precis som SD själva föreslog?

Lämna en kommentar