Politik och engagemang inspirerar

Jag känner mig otroligt inspirerad av fler saker just nu.

När jag under kvällen/natten valde att läsa min mail så väntade där ett meddelande från listvalberedningen för MP Örebro. Där föreslogs jag till plats 5 på listan till kommunfullmäktige i Örebro. Imorgon har MP Örebro årsmöte och listan kommer fastställas, vi får se hur det går.


Dels har jag lyckats hitta världens viktigaste och mest spännande sommarjobb som förmodligen finns: att utbilda barn och unga från Örebro kommun i barnkonventionen under 3 veckor i början av sommaren. De ska sedan ta fram material och jobba vidare med hur man kan sprida denna kunskap.


Örebro Kommun har i budgeten för 2010 fastställt en medborgarbudget på 500 000 kr som ska investeras i Svartån. Skolelever från Karrolinska skolan kommer med anledning av denna att göra ett studiebesök på stadsbyggnadshuset på måndag för att få se lite hur förvaltningen fungerar. Tanken är att eleverna ska få ta fram flera förslag på investeringar, samt välja fram investeringar för 500 000 kr som de vill se ska genomföras.

Jag känner lite som mitt ansvar som den yngsta medlemmen i byggnadsnämnden att delta under studiebesöket. Dels för att jag väldigt gärna lär mig lite om hur förvaltningen fungerar;) Men kanske främst för att arbetet med medborgarbudget inspirerar mig massor tron på att jag kommer att få ta del av många bra ideer. Jag har även blivit ombedd att bidra med några saker under deras besök. Bland annat att jag skulle kunna klargöra hur jag tänker när beslut ska fattas, vilka hänsyn som tas och hur det påverkar besluten. Men egentligen är det frågor jag skulle vilja ställa till dem, vad borde jag ta hänsyn till?

Jag vill verkligen vara en politiker som lyssnar till dem jag ska representera, inte bara förklara varför jag har rätt. Att låta makten ligga nära människor verkar mycket roligare!


Ikväll har jag förövrigt blivit vald till sammankallande i Grön Ungdom Örebro. Det är en fantastisk styrelse som tillträder och jag har väldigt stort förtroende för alla i den. Det blir ett spännande verksamhetsår och en grym valrörelse!

Lämna en kommentar