Malmström vill stärka murarna mot omvärlden och göra dem oberoende.

SVT rapporterar från utfrågningarna i EU-parlamentet där man håller på att tillsätta nya kommissionärer. Cecilia Malmström som är den svenska kandidaten har fått en del frågor rörande invandring till EU.

Till en början verkar hen stå emot bra när hen konfronteras med att hennas politik kan leda till massinvandring. Hen hänvisar till det behov av arbetskraftsinvandring som behövs för att hålla igång välfärd- och pensionssystem. Mycket bra!
- hen kunde förstås ha nämnt människor utanför Europa också är människor och inte bara är arbetskraft. Men vad ska jag begära.

Det anmärkbara är dock hur hen yttrar sig kring FRONTEX, det som så fint beskrivs som; EU:s gränskontrollorgan. Joakim Larsson(MP) förklarar dock FRONTEX mycket bättre.

20 flygplan, 30 båtar, 100 fartyg av olika former och ett flera hundra personer med ett uppdrag. Att utgöra insatsstyrka för att hindra extraordinära flyktingströmmar som inte det vanliga Fort Europa klarar av att hindra.


Hen klargör att hen vill stärka Frontex genom att göra organet obereoende på EU-länderna, genom att de får köpa eget material.
- Främst är ju alltså Frontex funktion väldigt tvivelaktig, de ska med vapen hindra människor, som riskerar livet för att ta sig över bland annat gibraltarsundet, att komma in i Europa.
Att Malmström sedan har förslag på att göra insatsstyrka både starkare, låta dem köpa vad de vill samt göra dem oberoende på länderna de verkar i, ja det verkar ju vettigt?

Slutsatsen är att om man tror Malmström kommer driva en human politik i EU så kanske man ska sluta drömma. Det enda humana vore att lägga ned Frontex.

Lämna en kommentar