Jag vill faktiskt bli språkrör!

Jag tror att jag ibland har varit dålig på att förmedla att det här med att bli språkrör är något jag verligen skulle vilja göra. Det blir nog lätt lite flummigt när man som jag ofta pratar om att det viktigaste är att medlemmarna har flera att rösta på och att det till slut är de som beslutar. Det kan ibland låta som att jag tvekar, att jag är osäker på att jag vill.

Det är klart att jag vill!

Jag har bestämt mig för att kämpa för att få förtroendet från er medlemmar. Men det är ett beslut som har varit svårt och visst har jag tvekat.

Det som varit allra jobbigast är tanken på att lägga annat engagemang på hyllan. Jag har blivit så van att ha många bollar i luften, att syssla med många olika saker. Att jobba med antirasism inom Ungdom Mot Rasism, med barnrättsfrågor inom Rädda Barnens Ungdomsförbund och att inte längre ha tid till detta vore ovant.

Som språkrör har man förstås en fantastisk chans att företräda en hel ideologi istället för smala intressen som utomparlemntariska rörelser organiserar sig kring. Så jag tänker att det på sätt och vis blir en frihet att kunna komma med ordentliga lösningar.

Är jag verkligen redo?

Tja, min allra första skoldebatt tog jag inte för att jag kände mig redo. För att jag övat och gått en kurs. Nej den främsta anledningen var att det behövdes. Någon behövde ta debatten och den personen blev jag. Det var en utmaning som utvecklade mig enormt. Det finns helt klart vissa saker man inte kan förbereda sig på utan man bara måste hoppa in i.

På samma sätt känner jag nog nu. Jag är nog inte redo, men samtidigt vet jag att jag nog inte skulle kunna förbereda mig mer. Det verkar otroligt läskigt att bli språkrör, precis som den där första skoldebatten, men det är också något som jag kan lära mig otroligt mycket av. Samtidigt som jag tror jag, med de erfarenheter och egenskaper jag har, kan göra ett grymt jobb för att företräda er gröna unga och hela den gröna rörelsen.


Jag tror det är viktigt att vi i Grön Ungdom företräds av personer som är breda och pratar om många olika frågor. Den gröna rörelsen måste våga visa att vi är mer än klimat och miljöfrågor. Vi måste bredda oss och det ställer krav på våra företrädare

Jag ställer inte upp i valet av språkrör för att det är en prestigefylld position utan för att jag tror att det behövs. Jag tror det behövs någon som pratar om saker som antirasism, om en grön skolpolitik och andra frågor som är viktiga för ett hållbart samhälle.

Lämna en kommentar