Centerpartiet leker med ord

Sitter och kollar igenom partiledardebatten som var i veckan som gick i riksdagen. En sak fastnade jag särskilt för. Maud Olofsson (c) säger i replikskifte med Maria Wetterstrand (mp) under partiledardebatten (ca 17.40 in i detta klipp) att:

"Du höjer inte klimatskatterna och lägger det på välfärden, du lägger det på bidrag till de som inte arbetar."

För mig är det helt obegripligt hur centerpartiet kan hålla på med sin cirkus. Bidrag till de som hamnat utanför och behöver stöd av trygghetssystemen är alltså inte välfärd.

Har även stört mig på en annan sak idag. Även det om hur Centerpartiet vrider och vänder på ord. Det finns tydligen de som menar att bygga nya kärnkraftsreaktorer inte är detsamma som nybyggnation. Det är Elias Giertz (C) som är distriktsstyrelseledamot, CUF Stockholm som skriver på politikerbloggen:

"De påstår också att Centerpartiet står för nybyggnationer av kärnkraften. Detta påstående är helt fel, och det är ett lågvattenmärke att debattörerna säger detta. För vi har tvärtom ställt kravet på regeringen att de reaktorer som byggs endast får agera ersättning för en tidigare reaktor. Hur detta kan vara nybyggnation är en gåta. För någon märkbar förändring av den procentuella andelen energi som utvinns av kärnkraft kommer inte märkas av."

Förövrigt hävdar ju de övriga partierna i Alliansen att det är just effekthöjning som kommer bli det fina med nya reaktorer.

Jag vill gärna ha en juste valkampanj och jag går inte in för att sätta någon extra dolk i Centerpartiet men det här är verkligen två saker som stört mig idag. Någonstans måste Centerpartiet stanna upp lite och försöka tänka efter lite innan de pratar. Denna cirkus sänker den politiska debatten enormt, det börjar bli svårt att föra en seriös politisk debatt.

 

Andra på samma ämne: Alliansfritt Sverige

Lämna en kommentar

2 bloggar länkar hit

  1. 2010-06-20 från Twitter Trackbacks for Centerpartiet leker med ord – Niclas Persson [gyt.se] on Topsy.com .
  2. 2010-06-21 från Oskrivet vecka 24 – Kuniri.