Bussar ska gå när folk vill åka!

Håller med Fredrik Persson (mp) när han i kommunfullmäktige svarar på frågor om den nya stadstrafiken; Bussar ska gå när folk vill åka!

Jag själv är inte infödd Örebroare men jag har förstått att samtrafiken är något folk här i Örebro har en stor förkärlek till. Absolut har samtrafiken fungerat bra under tiden jag bott här och kanske är jag kräsen som ser problem när jag har två bussar att välja mellan men att de sedan åker samtidigt från stan.

För det känns lite trångsynt att bara prata om samtrafikens vara eller ickevara, nyckeln till en bra kollektivtrafik är ju som sagt att bussarna går när folk vill åka.

Det finns ingen stor brist i systemet idag om ni skulle fråga mig, men det finns såklart saker som kan bli bättre. För mig som har blivit skolad i Göteborgs kollektivtrafik så är det lite främmande att om man missar en buss, missar man alla.

Hur gör vi ett bussystem som passar alla? Jag vill kunna utnyttja det faktum att flera linjer kan ta mig dit jag ska, när jag vill. Men samtrafik är inte helt dåligt. Finns det en gyllene medelväg?

Lämna en kommentar