Avhoppet i gymnasienämnden inte överraskande

Idag kom beskedet att en Kristdemokrat i Gymnasienämnden kommer vägra att stödja majoritetens förslag om stor neddragning på Wadköpings Utbildningscenter. Miljöpartiet har varnat för att det är svårt att hålla jämna steg med majoriteten som inte haft en process kring de stora neddragningarna på WUC.

- Att en ledamot från majoriteten hoppar av beslutet visar ju tydligt att det saknats en process, säger Niclas Persson. Vi i oppositionen har varnat för att varken vi eller elever och lärare ute på skolorna hänger med i hur majoriteten resonerar, nu syns det i de egna leden.

Miljöpartiet har sedan beslutet att bevara Rudbecksskolan varit öppna för att ta ett större ansvar för skolan och hitta gemensamma lösningar där ingen skola behöver läggas ned. Thomas Esbjörnsson (S), ordförande för programnämnden lovade i våras i direktsänd radio att ingen skola skulle läggas ned.

- Vi tog det som positiva signaler från Socialdemokraterna och försökte vara konstruktiva och långsiktiga. Vi påminde dem därför om behovet av en ordentlig utredning kring gymnasieskolan redan i våras, säger Niclas Persson. Detta för att vi skulle kunna komma varandra närmre i skolfrågorna, men de var inte intresserade av något långsiktigt samarbete utan ville bara rädda Rudbeck utan att ta ansvar för hela gymnasieskolan.

Miljöpartiet hoppas nu att majoriteten ska öppna upp processen och ta fram underlag så att nämnden kan hitta den bästa vägen framåt med ordentlig fakta. Vår förhoppning är att majoriteten framöver kan visa sig öppna för olika alternativ.

För mer information, kontakta gärna (tillgänglig på telefon hela dagen):

Niclas Persson 073-841 72 63

Ledamot i GymnasienämndenLämna en kommentar