Ta debatten du också!


Under helgen har Ungdom Mot Rasism lanserat sin nya kampanj Hela Sverige tar debatten och på kampanjens hemsida har jag bidragit med ett gästinlägg som ni borde läsa: "Den strukturella rasismen drabbar ensamkommande flyktingbarn".

Anton Landehag, nyvald ordförande för UMR, öppnar sitt ordförandeskap stort med ett debattinlägg på SvD brännpunkt med rubriken "Rasismen är fortfarande ett samhällesproblem". Lämpligt nog under FN-dagen mot rasism.

Kampanj har redan rört om i grytan och internet sprudlar av kritik och komentarer. Inte helt oväntat är det främst på de mörka platserna där rasismen gror som det mumlas mest. Inte mindre än 2 trådar om debattartikeln har exempelvis startats på flashback, där adresser till folks föräldrarhem bestämt ska publiceras. Det är tydligt inte helt okej att prata om rasismen i dagens Sverige. Och vissa påstår att rasismen inte är problemet..


Ta debatten mot rasismen du också! Gör du det på twitter så använd #tadebatten. Glöm heller inte att kolla in tadebatten.nu och följa kampanjen på facebook.

Andra på ämnet: Tilda Landehag, Adam Cwejman

Taxinota och bidrag utan förening

Sökt länsbidrag utan att ha någon styrelse

Nu har det blivit klart med hur landstingsbidragen ska fördelas till de politiska ungdomsförbunden i Örebro Län. Det var minst sagt en förvåning att Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) sökt bidrag. Ingen har hört talas om att de finns i länet och när jag grävde djupare så visade det sig att de sökt bidrag utan att styrka att de vare sig har en förening eller verksamhet i länet.

Jag tycker att man ska vara uppmärksam i övriga landet för att se om de otillbörligen tilldelats bidrag trots att de saknar lokal verksamet. Vi vet ju att Sverigedemokraterna är ganska bra på att skyffla pengar uppåt i organisationen, kanske är det något som gäller även i SDU.


Vill ha ersättning för raxiresa till kommunfullmäktige

Efter måndagens sammanträde med kommunfullmäktige i Örebro ska en sverigedemokratisk ledamot sökt ersättning för taxiresa till mötet. Trots att det inte finns något sådant fält på arvodeslistan försökte den aktuella ledamoten att skriv dit begäran om reseersättning med taxi. Jag är ledsen att säga det men sånt får man stå för själv. 


Så det här med att försöka klämma ut extra pengar som man inte har rätt till verkar vara något som man är bra på inom den rasistiska rörelsen. Tja, hårdare tag mot bidragsfuskare kanske inte är helt fel.